Mednarodni projekt Izobraževanje in usposabljanje migrantov in beguncev (Education and training for migrants and refugees – RESHAPE the future)

V letu 2017 bomo pripravili in izpeljali drug izobraževalni seminar partnerjev v projektu, ki bo potekal v Sloveniji in ga bo gostil ACS. Osrednja tema seminarja bo usposabljanje in spopolnjevanje izobraževalcev odraslih, ki delajo s ciljno skupino migrantov in beguncev. V ta namen bomo pripravili izhodiščni strokovni prispevek ter vodilo, po katerem bodo partnerji opisali in na seminarju predstavili stanje pri strokovnem usposabljanju in spopolnjevanju izobraževalcev odraslih za delo z migranti in begunci. Pripravili bomo program usposabljanja in izpeljali organizacijske priprave na seminar. Pripravili bomo strokovno gradivo s predstavitvijo primerov dobre prakse pri usposabljanju in spopolnjevanju izobraževalcev odraslih za delo z migranti in begunci, ki smo ga razvili v Sloveniji. Po seminarju bomo pripravili poročilo o izpeljanem seminarju.

Sodelovali bomo na mednarodnem seminarju na Nizozemskem. Osrednja tema seminarja bo informiranje in svetovanje za migrante in begunce. Za seminar bomo pripravili pregled stanja na obravnavanem področju v Sloveniji, vključno z identificiranimi dobrimi praksami in izzivi za prihodnji razvoj. Decembra se bomo udeležili mednarodnega seminarja v Italiji. Osrednja tema seminarja bo izobraževanje in usposabljanje migrantov in beguncev za podjetništvo. Za seminar bomo pripravili pregled stanja na obravnavanem področju v Sloveniji, vključno z identificiranimi dobrimi praksami in izzivi za prihodnji razvoj.

Pripravili bomo vmesno vsebinsko in finančno poročilo. 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovUčinkovito poučevanje je morda najtežje delo.
(William Glasser)
  
© 2003-2020 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 24.01.2020, 08:29
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti