Za nami je delavnica Izobraževanje starejših odraslih - nov izziv za andragoške delavce

Konec septembra smo na ACS izpeljali delavnico Izobraževanje starejših odraslih - nov izziv za andragoške delavce. Na delavnici, ki jo je vodila dr. Sabina Jelenc Krašovec je bilo prisotnih 20 udeležencev iz različnih izobraževalnih organizacij.

Udeleženci so se med drugim seznanili z vplivi demografskih sprememb v družbi, s spreminjanjem socialne in izobraževalne politike, ki nastaja zaradi staranja prebivalstva, vrednotili so svoje poglede na staranje in starost v odnosu do stereotipov in zmot, povezanih z izobraževanjem starejših in na podlagi pridobljenega znanja razmišljali o inovativnih zmožnostih priprave in izvedbe izobraževanj za različne skupine starejših odraslih.
 
Z samo izvedbo in vsebino delavnice so bili zadovoljni, pohvalili so predavateljico dr. Sabino Jelenc Krašovec, s katero je bilo zelo zadovoljnih 90 odstotkov udeležencev. Eden izmed njih je napisal, da zna zelo živo in zanimivo podajati vsebine in izražati svoja stališča.
 
Všeč so jim bile tudi metode dela, ki jih je uporabljala. Napisali so, da so jim omogočale izražanje lastnega mišljenja, pohvalili so delo v skupinah, kjer so  izmenjali izkušnje in kjer je lahko prišla na dan njihova ustvarjalnost. Pohvalili so tudi samo organizacijo izobraževanja, 80 odstotkov je bilo z njo zelo zadovoljnih, ostali zadovoljni. Napisali so še, da se bodo tudi v prihodnje z veseljem udeležili usposabljanj in spopolnjevanj, ki jih organizira ACS.
 


 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovPlemenito je učiti se, še bolj plemenito je učiti druge.
(Mark Twain)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti