Izpeljali smo delavnico Družbeni konflikt kot priložnost medsebojnega razumevanja in dialoga

1. junija 2017 smo v prostorih Andragoškega centra izpeljali program Družbeni konflikt kot priložnost medsebojnega razumevanja in dialoga, na delavnici je bilo prisotnih 11 udeležencev, ki so prihajali iz različnih izobraževalnih organizacij za odrasle.
 
Program smo v letu 2016 pripravili z namenom,  da bi izobraževalcem odraslih v okoljih, kjer prihaja do stikov med različnimi kulturami, pomagali pri vzpostavljanju bolj kompetentnega dialoga in odprtosti za sožitje med kulturami, kar je pogoj za premagovanje mnogih konfliktov, ki nastajajo zaradi medkulturnih razlik.
 
Tekom izobraževanja so udeleženci dobili vpogled v teoretične okvire, ki so pomembni za razumevanje družbenih konfliktov, poudarek je bil na samorefleksiji lastnega delovanja v neposredni izobraževalni praksi. Skozi proces izvajanja programa so spoznavali različne pristope in načine uspešnega reševanja konfliktnih situacij, ki nastajajo zaradi medkulturnih razlik. S pomočjo pridobljenih znanj bodo zmožni v vlogi izobraževalcev odraslih bolj konstruktivno delovati v situacijah, kjer se konflikti pojavljajo, lažje jih bodo znali v naprej predvidevali preprečevali, saj so prav dobri medsebojni odnosi ključnega pomena.
 
Z izpeljano delavnico so bili udeleženci, tako organizacijsko kot vsebinsko zelo zadovoljni. Vse teme so ocenili odlilčno, pohvalili so strokovno podkovanost predavateljice Sandre Bohinec Gorjak, z njeno pomočjo so bili ves čas aktivni in spodbujeni k medsebojni izmenjavi izkušenj, mnenj in primerov dobre prakse ter samorefleksiji lastnega dela.
 
Zelo zadovoljni so bili tudi z metodami dela, ki jih je uporabila predavateljica, pohvalili so njihovo raznolikost, zelo dobrodošlo pri delu jim bo tudi obsežno gradivo, ki so ga prejeli v učnem kotičku.

Na koncu so napisali, da si želijo, da se kmalu spet srečamo na podobnih vsebinskih delavnicah, ki so dragocene in nujno potrebne v našem okolju. Za vse pa je bila delavnica krasna izkušnja, iz katere so se veliko naučili in bodo pridobljeno znanje z veseljem prenesli naprej v svoje delovno in lokalno okolje.


 

 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovDotikam se prihodnosti. Učim.
(Christa McAuliffe)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti