Izpeljali smo tretje usposabljanje članov komisij NPK

21., 22. in 25. oktobra smo na Andragoškem centru Slovenije izpeljali tretje usposabljanje članov komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

Usposabljanja se je udeležilo 27 udeležencev iz različnih organizacij, ki bodo kot bodoči člani komisij potrjevali različne poklicne kvalifikacije. Prvi dan so se udeleženci seznanili s sistemom nacionalnih poklicnih kvalifikacij, postopki preverjanja in potrjevanja neformalno pridobljenega znanja, oblikovanje portfolija (zbirne mape), ocenjevali dokazila ter načrtovali preverjanje. Drugi dan so spoznali standarde znanj in spretnosti ter oblike in metode neposrednega preverjanje ter etična ravnanja v postopkih preverjanja in potrjevanja. Tretji dan so se seznanili z značilnostmi kakovostnega sporazumevanja, kriteriji priprave in načini oblikovanja vprašanj in situacij pri ugotavljanju znanj in spretnosti ter sodelovali pri simulaciji izpitnih situacij ter posredovanju povrtanih informacij.

Ob koncu so prejeli informacije o nalogah članov komisije za preverjanje in potrjevanje NPK ter se dogovorili o terminih preverjanja usposobljenosti članov komisij. 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovVedno sem se pripravljen učiti, čeprav mi ni vedno všeč, da me poučujejo.
(Winston Churchill)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti