V okviru podprojekta Usposabljanje za andragoško delo smo v mesecu novembru 2010 uspešno izpeljali dva programa usposabljanja.
e-usposabljanje Izobraževalne značilnosti odraslih e-usposabljanje Spletni program o e izobraževanju

 

V okviru aktivnosti e-usposabljanje: Izobraževalne značilnosti odraslih smo 19. novembra izpeljali zaključno delavnico. Usposabljanje je potekalo v kombinaciji tradicionalnega usposabljanja in usposabljanja v spletni učilnici, udeležilo se ga je 19 udeležencev iz različnih izobraževalnih organizacij.

Udeleženci so spoznali potrebe odraslih udeležencev izobraževanja, njihove motive in cilje in se seznanili s prijemi, ki jim bodo pomagali pri motivaciji posameznika. Ker je bil poudarek na celostnem učenju so spoznali tudi različne stile in metode učenja in poučevanja odraslih glede na cilje izobraževanja in značilnosti ciljnih skupin in se na ta način seznanili z različnimi vlogami izobraževalca odraslih. Udeleženci so izrazili zadovoljstvo nad vsebinsko in organizacijsko izvedbo usposabljanja, nad metodami dela in učnim gradivom, ki so ga prejeli, pohvalili so visoko strokovno usposobljenost  predavateljice, navdušeni pa so bili tudi nad e-mentorico, ki jim je bila vedno na voljo in pripravljena pomagati.

V okviru aktivnosti Spletni program o e-izobraževanju, smo 26. novembra izpeljali zaključno delavnico. Tudi to usposabljanje je potekalo v kombinaciji tradicionalnega usposabljanja in usposabljanja v spletni učilnici, udeležilo se ga je 13 udeležencev. V času usposabljanja so se udeleženci seznanili s teoretičnimi in razvojnimi vidiki e-izobraževanja, spoznali splošne značilnosti strateškega načrtovanja in osnovne korake v izvedbi analize izobraževalnih potreb kot orodjem za pridobivanje podatkov o udeležencih izobraževanja. Z usposabljanjem so udeleženci dobili splošen vpogled v obravnavano tematiko, pohvalili pa so, da jim je bila dana možnost preizkusiti teorijo v praksi. 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovUčiti pomeni učiti se.
(Japonski pregovor)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti