Usposobili smo nove člane komisij za NPK

Sredi decembra je potekalo četrto usposabljanje članov komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij. Tokratnega usposabljanja se je udeležilo 17 udeležencev iz različnih organizacij, ki bodo potrjevali nacionalne poklicne kvalifikacije s področja varovanja, računalništva, umetnosti, kmetijstva, osebnih storitev ter poslovnih in upravnih ved.

Iz analize evalvacijskih vprašalnikov lahko povzamemo, da smo tudi tokrat v večini imeli moške udeležence (75%), stare od 36 do 45 let z visoko oz. univerzitetno izobrazbo. Večina se je usposabljanja udeležil zaradi potreb delovnega mesta. S povprečno oceno 4,31 (na letvici od 1 do 5, kjer 1 pomeni zelo slabo, 5 pa odlično) so ocenili organizacijo programa, najbolj so pohvalili prostor in pogoje za delo. Predavatelje so ocenili s povprečno oceno 4,47. Kot najbolj zanimive vsebine so izpostavili izmenjavo izkušenj med predavatelji in udeleženci ter postopke preverjanja in potrjevanja NPK. Kljub delavniški obliki dela so pogrešali več praktičnih primerov in konkretnih situacij.

22. decembra je 8 kandidatov uspešno opravilo preverjanje znanja; tako bodo lahko v prihodnje nastopali v vlogi članov komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije. 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovSkrivnost dobrega poučevanja je spoštovanje učencev.
(Ralph Waldo Emerson)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti