Delavnica o pripravi osebnega izobraževalnega načrta za priseljence
Udeleženci delavnice
13. in 14. decembra smo Andragoškem centru izpeljali delavnico z naslovom Osebni izobraževalni načrt za različne ciljne skupine odraslih udeležencev – OIN za boljše vključevanje priseljencev v izobraževanje, usposabljanje in družbo.

Delavnice se je udeležilo 17 strokovnih delavcev in učiteljev iz različnih organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo s priseljenci (ljudske univerze, različna kulturna društva, prostovoljci, knjižnice in drugi izobraževalni zavodi).

Udeleženci so bili z vsebino usposabljanja zadovoljni (skoraj 60 odstotkov), kot najbolj zanimive so izpostavili naslednje teme: priprava osebnega izobraževalnega načrta, pravni položaj migrantov in zakonodaja v Sloveniji ter omrežja organizacij, ki delajo z migranti. Tudi učna gradiva in delo predavateljic so pohvalili. Posebej so izrazili, da bi za svoje delo potrebovali bolj poglobljene vsebine o reševanju težav s pravnim položajem migrantov in odpravljanju ovir, s katerimi se tujci v Sloveniji srečujejo ter vsebine o pravic priseljencev in njihove možnosti.

  
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovDotikam se prihodnosti. Učim.
(Christa McAuliffe)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti