Učne metode in tehnike v izobraževanju odraslih

31. januarja in 1. februarja 2011 smo v okviru aktivnosti usposabljanja andragoških delavcev v skladu z aktualnimi potrebami, za učitelje in predavatelje iz Ljudske univerze Nova Gorica, izpeljali delavnico z naslovom Učne metode in tehnike v izobraževanju odraslih. Na delavnici, ki jo je vodila mag. Nikolaja Munih, je bilo prisotnih 26 udeležencev.

V dveh dneh intezivnega dela so se udeleženci seznanili s splošnimi značilnostmi načrtovanja učenja in izobraževalnega procesa. Spoznali so različne metode in tehnike, ki se najpogosteje uporabljajo v praksi in jih tudi praktično preizkusili. Ob zaključku izobraževanja so oblikovali lasten učni načrt uporabe novih načinov pri izvajanju programov izobraževanja.

Kljub temu, da je bilo praktičnega dela veliko, so nekateri udeleženci v evalvacijskih vprašalnikih napisali, da bi si želeli še več praktičnih vaj in predstavitev. Na splošno pa so bili z izpeljano delavnico zadovoljni, znanje, ki so ga pridobili, pa bodo lahko koristno uporabili pri svojem nadaljnjem delu. 
Izobraževalni dogodki
Načrtovanje in moderiranje procesov na usposabljanjih in spopolnjevanjih
Dobra predstavitev - ključ do uspeha
Iskanje učinkovitih in verodostojnih informacij na spletu
Arhiv dogodkovSkrivnost dobrega poučevanja je spoštovanje učencev.
(Ralph Waldo Emerson)
  
© 2003-2022 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 11.04.2022, 09:13
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, Iztok Lapanja, Robert Šmalc, urednica: Neda Ðorđević
Politika zasebnosti