Dogodki

Dan za kakovost ACS 2023

Ljubljana, Botanični vrt UL, 09.06.2023

Dan za kakovost ACS, ki smo ga letos organizirali nekoliko kasneje kot naše omrežje svetovalcev za kakovost, to je 9. junija 2023, smo izkoristili za snovanje naše nove razvojne strategije.

Začeli smo z "zelenim zajtrkom", ki nas je okrepčal, da smo lahko strokovno-vsebinski del pričeli z uvodnim ledolomilcem, nato pa nadaljevali z osrednjo temo - pogovorom o izhodiščih za razvojni načrt ACS, s posebnim ozirom na možnosti ACS za blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter možnih povezavah podnebnih ciljev in vsebin v razvojne usmeritve ACS, ki bodo upoštevale tudi vidike trajnostnega razvoja in podnebnih sprememb. Uporabili smo SWOT analizo po metodi svetovne kavarne, ki sta jo spretno vodili predsednica in članica Komisije za kakovost na ACS, Jasmina Orešnik Cunja in mag. Andreja Dobrovoljc. Strokovni del smo pod vodstvom direktorice, dr. Nataše Potočnik, sklenili s skupnim razmislekom o oblikovanju ključnih področij za razvojne usmeritve ACS.

In kje bolje organizirati dan kot v okolju, ki nas hkrati opominja na pomen ohranjanja biodiverzitete in nas sredi mesta popelje v izkušnjo, ki nas opomni, kako majhni smo in odvisni od ravnovesja v naravi – v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku si lahko preberete v prispevku v e-Novičkah.