Dogodki

S študenti smo obiskali Izobraževalni center Slovenskih železnic

Ljubljana, Slovenske železnice, 20.11.2023

V ponedeljek, 20.11.2023, smo za študentke 3. letnika dodiplomskega študija pedagogike in andragogike, v spremstvu mentorice dr. Marjete Šarić, organizirali obisk izobraževalnega centra na Slovenskih železnicah. 

Mag. Zdenka Birman Forjanič je uvodoma predstavila izobraževalno dejavnost ACS in dolgoletno sodelovanje s Slovenskimi železnicami (SŽ), v nadaljevanju pa sta Maruša Hauptman Železnik in Tjaša Govedič, tudi andragoginji, predstavili poglavitne dejavnosti Izobraževalnega centra, njuno andragoško delo, delo predavateljev, e-izobraževanje, sodelovanje v evropskih projektih, razvoj izobraževalne dejavnosti ter omogočili ogled studia, kjer pripravljajo interne vsebine.

Študentke so bile zelo aktivne in radovedne; zanimala jih je poklicna pot andragoginj, njuni prejšnji zaposlitvi in kako sta dobili zaposlitev na SŽ. Zanimalo jih je tudi, kako uravnavata poklicno in zasebno življenje, glede na to, da sta zadolženi za usposabljanje skoraj 7000 zaposlenih. Odgovarjali sta tudi na vprašanja, kako motivirata zaposlene, ki nastopajo v vlogi predavateljev in prihajajo iz najrazličnejših strok, da se udeležijo usposabljanj za andragoško delo, ter kako se lotevajo poteka priprave različnih video vsebin v studiu.